Ressò a la premsa finlandesa de la visita que va fer la nostra Escola al maig del 2017

Avui ens ha arribat el retall de premsa de la nostra vista a la regió d’Oulu, al nord de Finlàndia, realitzada al maig del 2017, on una representació de l’Escola, -el director i el coordinador de Mobilitat-, va visitar el consorci educatiu OSAO, que compta amb uns 7 instituts de Formació Professional i un total de 11.000 alumnes.

Va ser una interessant manera d’acostar-nos a la realitat de l’educació en aquest país nòrdic que en els darrers anys ha obtingut una molt bona classificació en diferents estudis sobre els sistemes educatius d’arreu del món. Normalment obté el primer lloc de manera continuada.

Gràcies a aquella visita actualment tenim 2 estudiants de AViGE2 i de GIAT2, la Meri i el Joan, a un establiment hoteler prop de Rovaniami, (prop de la regió de Lapònia) fent les pràctiques en empresa de la seva especialitat.

En els mesos de juny i juliol dues alumnes de Cuina i Gastronomia aniran també a Oulu a fer les pràctiques de cuina.

2017-06-05 10.08.33Donem una traducció aproximada del text.

 

Comença la col·laboració entre l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i l’ OSAO.

La coordinadora de les xarxes de cooperació amb Catalunya, Kirsti Joki-Tokola, diu que El departament de restauració i viatges de la regió d’Oulu, Unitat de Muhos,ha establert una relació molt interessant amb Cambrils  durant l’últim any.  Ella pensa que poden conèixer i treballar molt en la cuina catalana i de moltes maneres. La responsable de la unitat de Muhos, Kirsti Joki-Tokoladiu que ella va visitar durant una setmana diversos centres de Catalunya i ara ha rebut la visita de la delegació catalana al seu país. Jordi Jardí, Director de l’Escola de Cambrils, i el coordinador de mobilitat internacional, Salvador Matas, van visitar  l’OSAO i diversos dels centres consorciats.  Els representants de Catalunya es van allotjar a l’internat de Muhos i van conèixer també diversos restaurants oi hotels finlandesos per tal de preparar futures estades formatives dels seus alumnes. També van poder conèixer la sauna finlandesa en una residència d’estiu de Muhksel-Mal. També van poder conèixer un alumne d’Amposta que realitza pràctiques forestals a l’institut de Muhos.Salvador Matas i Jordi Jardí van visitar durant la setmana passada  la unitat de Muhos de l’OSAO. La visita va ser organitzada per la directora de la unitat, Kirsti Joki-Tokola. Ella coneix la realitat turística de Catalunya i també va poder degustar els plats típics de la gastronomia catalana i espanyola. Va estudiar la possibilitat d’una cooperació amb els centres finlandesos. Els centres finlandesos estàn molt interessats en la internacionalització de Finlàndia i al  novembre de l’any passat una delegació es va traslladar a Espanya i Catalunya. Jardí i Matas van explicar que estan a punt de començar a treballar en els viatges dels alumnes catalans a empreses finlandeses, perquè els joves que estudien volen  anar-hi tant a l’hivern com a l’estiu. També estan disposats a fer intercanvis amb alumnes finlandesos en pràctiques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s