Visita a Oulu (Finlàndia) per a buscar empreses pels alumnes de la nostra Escola

En representació d’OSAO, un conglomerat de centres de les diverses branques de formació professional de la zona nord de Finlàndia, va visitar a la nostra escola Kirsti Joki-Tokola,  Directora de la unitat de Muhos, una petita localitat a 30 km d’Oulu a finals del mes de novembre de 2016. Venia a promoure relacions internacionals amb altres escoles catalanes per tal de potenciar els intercanvis educatius a tots els nivells, pràctiques en empreses, intercanvis de professores, viatges de grups d’alumnes, etc.

L’OSAO és una mena de consorci d’escoles de FP de la zona , i tenen en total uns 11.000 alumnes i una gestió coordinada.

Vam prometre que tornariem la visita i així ha estat: durant dos dies el director de la nostra Escola, Jordi Jardí, i el responsable de relacions internacionals, Salvador Matas, hem visitat les diverses seccions de l’OSAO: Muhos, Haukipudas, Kaukovainio, Myllytulli i Kempele.

Totes elles són escoles de formació professional situades al nord de Finlàndia que hem visitat durant 2 dies per tal de conèixer el sistema educatiu finlandès i veure les possibilitats reals d’enviar alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils a fer-hi les pràctiques. Venim  contents per la rebuda que hem tingut, per les facilitats en l’allotjment i perquè en només dos dies hem pogut conèixer moltes escoles, moltes aules: alumnes i profes. Fins i tot un noi d’Amposta que està fent pràctiques de gestió forestal. També hi ha l’afegit de la posició privilegiada de Finlàndia en els resultats educatius de PISA.

En definitiva aquesta primera visita ens ha deixat una bona impressió.

Ara ens queda la feina d’explicar-ho als alumnes i organitzar-ho pels qui vulguin anar-hi a fer les pràctiques el curs vinent.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s